20 november 2022
16:00

Värnamo/Gislaved

Referat: LN 70 HC - Värnamo/Gislaved

Denna matchen gick vi in med brutal vilja. vi spelade i Värnamos zon under större delen av första perioden. 10:55 in får Nina en tackling som var lite kraftigare än vad som var tänkt och spelaren lämnade matchen. Det var lite otäckt tyst i hallen under den tid vi kollade till Nina men det hade gått hyfsat med tanke på hur det såg ut. Nu börjar en skottkavalkad som man inte sett sen Sverige tog tillbaka stora delar av Ryssland på 1700talet. Värnamos målvakt måste varit i sitt esse för inte ens Henke Lundqvist eller Kim Martin hade stått emot så som hon gjorde. Ja vi kunde gått hårdare på returer och täckt framför mål lite bättre men helt godkänd period. förutom avsaknad av mål.

Skott LN 18 Vär 3

Period 2

Här tappar vi vårat presspel som vi snackat om. Värnamo får en kontring och Madde är millimetrar ifrån men 0-1 är ett faktum. tid 10:51

15:28 är det dags igen där 0-2 är uppe på tavlan. nästan repris på första målet.

17:15 är nästa gång vi tappar en kontring. Här kämpar backarna förtvivlat men det är 0-3 på tavlan.
Perioden är nästan lika bra men Värnamo tog till vara på sina chanser. Det gjorde inte vi.

Skott LN 19 Vär 10

Period 3

Trots att vi i pausen snackat om hur vi ska göra överaskar Värnamo med ett mål redan 1:09 i periodens början. 0-4
tung start men nu blixtrar ögonen på våra spelare. NU är det nog! Hanna gör med sin kedja ett formidabelt jobb och med ett skott som ekar mellan takstolarna mot mål tittar Sofie upp som en gubben i lådan och styr pucken i mål!! Ja ni läste rätt.. Dei mauer är punkterad. 1-4 tid 4:09. Det går ett sus genom hallen och man vet inte om man fryser eller om det är en rysning. Här skälver hela småland för time out är begärd. Den hjälper föga för 4:48 är det Jonna som kastar in en puck i maskorna fint assisterad av Dilja och Mikaela. 2-1. 5:10 är det Hanna som slagit pucken i mål där Sofie assisterar och tackar för senast. 3-4. Här tar Värnamo en sån där kontring igen och 3-5 är uppe på tavlan.
Trots att det jublas på läktaren och sjungs hejjaramsor som aldrig förr så får vi inte till det för vi drar på oss 2 st utvisningar efter varann och då blir det uppförsbacke. slutsignalen går och det är såklart surt att förlora när vi hade sånt tryck på dom hela matchen. Tack alla som deltog på ett eller annat sätt nu laddar vi om..